Sunday, March 15, 2009

penCarian beraKhir

Assalamualaikum...
akibat kesan kafein yang masih x hilang (semasa entry ini ditulis)....skang tuKang tuLis tgah tulis entry ke 3 untuk malam ni...kan da kata...memang x bleh fokus kalau minum benda2 berkafein nih...akibatnya kena tunggu kesannya hilang dulu baru bleh wat kije...so, sementara kadar penghantaran Ach tgah laju kat bonggol sinaps ku sekarang, baik tuKang tuLis updet page PoL ni dengan kepantasan yang melampau...(bleh plak bwat blog)haha...
:puteh_1:

Alhamdulillah,

hari ni sudah usai segala kerja-kerja makmal yang meremehkan lagi cerewet itu...
dua hari lepas tuKang tuLis di Bangi...memang seksa dunia membawa sampel ke sana...hari pertama nasib tuKang tuLis baik sket, ada tuKang haNtar nak bawak...sekalung penghargaan diucapkan pada cik miyaSakura yang sudi menghantar sampai ke Bangi...sebab habis lab lambat di tengahari itu...masa ni tengah pulun masukkan sampel dalam kit...nak kejar masa lagik, dengan sampel yang berlambak lagi..fenat x hengat, sampai cramp kaki
lab tu abis lambat sebabnya tukang tuLis huru hara mencari 2nd, 3rd n 4th opinion ttg cara guna kit ketiga ni..sebab manual yg ado pelik sket...naik tangga turun tangga cr pgwai sains yang xpert bab kit ni...tapi, tanye 4 org, bagi jawapan separuh2...2 orang kate kena taruk, lagi 2 orang kate x yah taruk...haaa, amik ko..nak pilih mane satu??? last2 mmg tuKang tuLis x taruk pun...
so, da setel wat kit ketiga tuh, kitorang gerak ke bangi...ni la tuKang haNtar...
kalau x mmg x sampai la tuKang tuLis di bangi petang tu...muka sgt fenat...mata ala2 panda+kedutan jelas di mata...adeii

then, jumpa kak Faza dr jbtn Mikrob (in case beliau terbaca: akak memang besh!)hehe...
beliau memang sgt baik hati memberi tuKang tuLis guna reagen...pastu siap bagi guidance lagi nak guna reagen n baca kit tuh...syukur jumpa org yang baek2 je ari tuh..hehe

so, ni lah the wanted reagen yang sgt333 tuKang tuLis desperately carik selama nih...
kat sini ko sembunyi ek??? hailaaa
so, bace result tuk 2 set kit ni dulu tuk hari pertama...hari kedua bawa set ketiga plak...
sebelum balik, sempat la tuKang tuLis bertanya pada lab asisstant yang pakar bab kit nih..
beliau mengatakan adalah perlu untuk memasukkan benda alah tu kat kit ketiga neh...hailaaa...
tuKang tuLis sudah silap membuat percaturan di situ...huhu balik hari tu memang azab naek public transport balik.mnunggu sampai berjanggut..bila la perkhidmatan awam kat negara kita ni akan jadi secekap kat Jepun tuh.memang on time bas atau tren sampai...ditambah plak ngan hujan lebat yang mencurah2 ala2 x mau benti...dah kul 8 baru sampai fak tuk masuk lab balik sebab kena wat sesuatu kat test kit tu...
tapi, memang kecewa giler lab xde kunci...chesss lagi skali tuKang tuLis terkena...so, dengan hati yang risau takut kit ketiga rosak tuKang tuLis memulangkan diri jugak ke kolej dengan hati yang hampa...harap2 x rosak la kit tuh...huhu...
sambung nex entry tuk 2nd day...pjg pulak entry kali neh...

p/s: sindrom mabuk kafein da ilang rasenye....yeah! cepat2 wat kije...
ZZzzzzz
:sleep:

5 comments:

shahmiza said...

sakuramiya la tT...hehehe

tuKang tuLis said...

haha...clap2..tapi x mau la tuka...
bgus gak silap...kalo x, maunye cik ija x reveal her blog smpai bile2 kan?
cepat2, masuk sm pagey beliau...hehe

mYshah said...

gudluck ye cik khai~ all da best in ur thesis~ ^^

philoColy said...

ahaaa..
cm best je kje2 lab ni..
anyway, xnmpk cm panda pn..
hehe

tuKang tuLis said...

mYshah: yeah, trimas ye shah...kamu mmg shbt yg baek..(^;^)/

philoColy: wahaha...best bile ol d facilities ckup...tp mmg fenat kalau x...hehe..
bukan panda ek? haha...
btw,rajin2 la dtg slalu ek!