Saturday, March 7, 2009

Akhir Rasa Ini_part 2

Assalamualaikum!!!
:sweet_17:
Alhamdulillah da abes pon bengkel SPSS yg memenatkan otak...tapi mmg berbaloi laa..best gak Puan Wan dr IMR ajar biostat...senang je input nak masok...
myb sebab trus hands on wat on d spot kut...

juz nak bgtaw tuKang baCa sume....
kalau de yang terbaca la, entry Akhir Rasa Ini yg cam putus asa je bunyik nye kan bbrapa hari lepas....
dan petang tu da taw macam xde harapan nak dapatkan reagen tu dgn cara mmbeli, pada malam kejadian tuKang tuLis try la roger mana2 kawan kat UKM Bangi pulak tuk mintak contact no dak Mikrobiologi kat sana...
dan alhamdulillah, dapat la contact sorang hamba Allah yang sangat baek hati yg sudi menolong even x kenal pun...menurut beliau reagen yang tuKang tuLis perlukan tu mmg dorang biasa guna kat lab sana...huhu
andai la tuKang tuLis taw dari dulu...haish333...
dan lusa selepas kejadian, tuKang tuLis bermusafir lah ke Bangi...perjalanan yang jauh sgt rasenye..dengan tren yg lambat cam sepot...ditambah plak tuKang tuLis silap naek tren ke Port Klang...hihihi...nseb bek cepat tersedar, pastuh patah balik ke KL Sentral tuk catch up balik tren heading ke Seromban...(tula, berangan lagik smpai x tgok tren btui2..)huhu..
sampai je kat Fak S&T UKM , Tukang Tulis da blurr...sebelum ni ade je masuk fakulti ni teman Ana g sampling...tapi kat department sains sekitaran..bukan kat Mikrob...so, ngn prinsip malu bertanya sesat jalan, tuKang tuLis dapatkan details dari kaunter...nmpak sgt kut bukan dak ukm bangi...hahaa...kantoi nak eksyen cam budak bangi..hehe
pastuh bulum lagik part melilau carik lab tuk jumpa cik F yang tuKang tuLis kene jumpa...siap bleh tawaf 3 kali aras tu sebab no lab x label btui2...
at last jumpa la cik F yang dimaksudkan...dah terang sket2 masalah yang tuKang tuLis alami n bagi surat mohon pinjam reagen semua, cik F bawak g jumpa incharge person tuk set reagen tu... Hasil dari perbincangan dan setelah ditolak, bahagi ....tuKang tuLis terpaksa bawak sampel ke lab kat Bangi ni tuk guna reagen tu...al kesahnye, sebab reagen tu sangat la limited..dan sangat heavily use oleh student2 sana...so, sebab da cam malas nak arguing dan dah adat melukut di tepi gantang kan...terpaksa la bersetuju ngn syarat2 yang dikemukakan...tu pun dah naseb baek dorg sudi bagi sket reagen tu...so, insyaallah selasa dan Rabu ni tuKang tuLis akan wat test kat sana...harap segalanya lancar laa...dan nampaknya, ahad n isnin ni, tuKang tuLis kne wat preparation tuk Selasa tuh...banyak kije kene bwat ni..aish333...smgt333!!!
pas discussion 2, naseb baek cik alamFana ngn Yatie (my clasmates) ade jugak kat Bangi, tgah analyse sampel dorang kat lab sains sekitaran...ajak dorang lunch...huhu...tapi, minggu depan mesti lunch sengsorg kat situ...huhuk...kkwan satu batch yg stadi kat situ da grad dah...hailaa...

p/s:thanx byk2 pada semua yg support tuKang tuLis masa tgh down mcm ari tuh...wink*

:puteh_19:

3 comments:

mYshah said...

huhu. bgus la da nampak cahaya penyelesaian~ ehhehe.. smoga berjalan lancar je ek selasa nanti~ chayok2 gudluck ^^

aku..ibnmasir said...

sorile khai lme x jnguk blog ko..

sian kt ko kna g bangi demi thesis..

bagus2..teruskan usaha anda..

tapi cmne nk sebut semgt333..sbyk tiga kali atau tiga ratus tiga puuh tiga kali???

huhu

tuKang tuLis said...

mYshah: tenQ2 shah!

ibnumasir:xpe2 dugaan...sket je g nih..huhu
yg smgt333 tu,tpulang laa ko nk sbut cane...kalo ckup napas di tenggorok..bleh la sbut tiga ratus tiga puluh tiga kali...kalau x ckup stamina 3 kali pon sudaaa...hehe