Saturday, May 9, 2009

EveryDay is Mothers Day!!!

Assalamualaikum!!!

dlm tb tadi, tuKang tuLis tertarik ngn satu iklan ni...

pasal Hari Ibu yg bakal menjelang...

suweet sangat...

Orang kata aku lahir dari perut Ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. Ibu
Bila lapar, yang suapkan aku.. Ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. Ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Ma!
Bila bangun tidur, aku cari.. Ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang.. Ibu
Bila nak bermanja, aku dekati.. Ibu
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.. Ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.. Ibu
Bila nakal, yang memarahi aku.. Ibu
Bila merajuk, yang memujukku cuma.. Ibu
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.. Ibu
Bila takut, yang tenangkan aku.. Ibu
Bila nak peluk, yang aku suka peluk.. Ibu

:puteh_6:

Aku selalu teringatkan.. Ibu
Bila sedih, aku mesti telefon.. Ibu
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.. Ibu
Bila bengang, aku suka luah pada.. Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. “ibuuuuuuuuuuuuu!”
Bila sakit, orang paling risau adalah.. Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga.. Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu.. Ibu

Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku.. Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.. Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin, Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.. Ibu

Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok, aku cari.. Pasanganku
Bila sedih, aku cari.. Ibu
Bila berjaya, aku ceritakan pada.. Pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada.. Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat.. Pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat.. Ibu
Bila nak bercuti, aku bawa.. Pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah.. Ibu
Bila sambut valentine, Aku hadiahi bunga pada.. Pasanganku

:puteh_30:
Bila sambut hari ibu, aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu
Selalu aku ingat.. Pasanganku
Selalu Ibu ingat kat aku
Bila-bila aku akan telefon.. Pasanganku
Entah bila, aku nak telefon.. Ibu
Selalu aku belikan hadiah untuk.. Pasanganku
Entah bila, aku nak belikan hadiah untuk.. Ibu

:puteh_29:

jadi, arap2 kita semua x jadi mcm tu...
hargailah mak kita mcm beliau jaga kita dr sebesar tapak tangan smpai jd sebesar2 orang... Hargailah beliau smntara masih ada di depan mata kita dan kita msh berpeluang tuk mrasai kasih sygnya...
untuk yang dah kehilangan, salurkanlah kasih syg dgn doa dan bekalan untuk arwah di sana...

Dan, tuKang tuLis nak nyatakan ribuan penghargaan tuk mak terchenta...

dr kecik tukang tuLis mmg adore dan kagum sbb beliau mmg x pernah menghalang tuKang tuLis utk menimba pengalaman dlm meniti tiap ari mendatang dan sentiasa jd tempat rujukan tukang tuLis sbb she always have d rite things to say bila2 tuKang tuLis ada kerumitan dlm idup tuk wat keputusan...
dan beliau la org yg paling paham apa yg tuKang tuLis suka dan mahu dlm idup...
jadi, arapnya setiap ari kita jadikan sbg ari penghargaan utk ibu kita...
:puteh_19:
SalaM!!!

8 comments:

crescent said...

isk3
sedey plak sebab x dpt sambut hari ibu ;(

Fadhlah said...

kadang2 ucapan saja boleh menyetuh perasaan ibu walaupon dgn ucapan hari ibu...(btol ker ayt ni?)im blur..

*ayu* said...

masa akak dpt email ni.. nangis ooo....
uhuhhuhu...

tuKang tuLis said...

cresent...
emm..sabar byk2 ek...
smoga arwah dtempatkan bersama golongan yg beriman..amin

tuKang tuLis said...

mRFadlah...
ayat tu btui da...tp mngelirukan...
ksian ank murid asik kompius jek ngn cikgu...hehe

tuKang tuLis said...

mishAyu...
huhu...tulaaa...
hope kite x jdik cmtu...=)

mYshah said...

salam.. uhuk2... terbatuk2 sket coz shah sendiri da lame x berblog nih. heehe.

hurm, nice 1.

nway ae 2 part rupenye entry nih.same2 la kite elak2kan la jd part ke-2 ok? huuuhu

camat ari ibu, ya. camat ari ibu

mak, stiap ariku adalah arimu.
i love u, mak & ayah!

(eh da terbuat mcm entry sendri plak) :P

LUKISAN PENA said...

muda lagi mak tukang tulis ye..
"selamat hari ibu setiap hari"