Thursday, May 7, 2009

Meh aPDet ckeT..

Assalamualaikum!!!
:puteh_27:
penah x korang rase sgt xde idea nak apdet blog?
sbb line bodband mxs yg x bape nk melajukan diri...
pastu tgh dlm zon selesa duk umah skang ni...
tuKang tuLis da jadik xde selera nak apdet pape kat page neh...huhu

tapi,
demi smgt seorang blogger tegar mehla apdet cket2...
tapi bukan tuk apdet psal citer cameron lagi...sbb rsenye sume tu da dciterkan ngn sgt details oleh cik aLamFana dan MisBerry kat blog mereka....rajin2 la lawat dorg...byk citer psal cmeron yg besh itu...

juz nak apdet psal tuKang tuLis je sket..
ari selasa lepas, baru dapat wat apoinment tuk wat mdcal cekup...
pg selasa tu, pepagi buta lagik tuKang tuLis bertolak naek bas ke kL...
tuKang tuLis wat mdcal cekup kat spital assunta...jauh ngat g wat mdcal cekup ye x?
dah company nyer amik panel kat situ...
nk wat cane...
mau bjanggut jgkla tggu dr pagi smpai ptg tuk setelkan sgala...
dahla kebusanan sengsorg..
nseb baek bawak teman yg baru beli kat pesta buku ari tuh...
terisi gak la masa yg byk tluang tuh...

dan petang tu jgk dpt result...
alhamdulillah,
tuKang tuLis physically fit,bebas HIV ngn pykit2 bhya cam diabetes,
darah tggi suma...
peparu pon stil ok g even slalu rse byk sgt sedut asap kat kL tuh...
bkn pe, kdg2 tuKang tuLis wondering cam sgt prone tuk dpt copd ke sumtin...
sbb tuKang tuLis slalu jogging ptg2 kat tasek ttwangsa tu
n da mmg tbukti ptg2 mmg content pollutant dlm udara mmg la tggi
lbey2 lagi kete byk lalu lalang kat tasek tu..
kdg2 rsau jgk sbb ade sket alami chestpain...xpe la..
mebe prasaan je kut...hehe
so, alhamdulillah...
da lepas bab medical cekup..

pastu
smlm dpt kol dr bakal company tuKang tuLis kije
dorg gtaw da dpt da result tu dr spital
n dorg tanye bile bleh sbnanye stat masuk...
kalau ikut perjanjian dlm intebiu aritu stat awal bulan 6
tapi syukur sesangat dorg bg options kat tuKang tuLis tuk stat tgh bulan 6 nati...
fuh lega rasenye
sbb mmg tuKang tuLis need time
tuk prepare mentally n physically
sblum stat kije ni...
yela, nak mlangkah ke alam baru kan...
kne prepare tuk survive sorg2 nati...
n lagi satu, blehla juin my geng g ganu awal bulan 6 nati..
abang ana kawen n bleh jenguk femili angkat kat Kg Kuala Abang kat Dungun tu...
syukur sgt333!!!
:puteh_2:

kne baca byk sgt tuk dalami field yg tuKang tuLis bakal ceburi nati
sbbnye bidang tugas tuKang tuLis nati cover 2 bidang
satu mmg psal kos tuKang tuLis,
tapi bidang satu lagi ni tuKang tuLis x brape nk jelas sgt...

dan satu lagi,
sbb kije tuKang tuLis nati kne byk travel,
so mmg kne polish up la skil driving yg mmg berkarat skang neh...
yela, da duk kat kolej je, bila la nak pegang stereng..
nme je da de lesen lpas matrix lagik
tapi bila nk drive manual mmg laa cuak
kalo auto mmg la pass...
mslhnye skang, kete kancil abahku itu adalah manual...
huhu...
so, silalah merajinkan diri sndiri ek...

ermm..
keyla, smpai sini dulu..
taw x tuKang tuLis amik ms yg sgt lama tuk post entry ni jek...
asik smpan dlm draft je x abis2 tulih..
da msuk 2nd day br nak publish...
xpe la kan, asal de apdet...
i'allah nati tuKang tuLis aktifkan blik page neh...
harap tuKang baCa smua smkin hepi
dan jalani idup ngn lbh produktiviti d ari2 mendatang...
smoga kita jdikan ari esuk lbh baek dr ari smlm yuk!
:puteh_19:
saLam!!!





6 comments:

studentblog said...

kte pn kdg2 ade rase chestpain..huhu..nape ek?

Fadhlah said...

mana hilang seminggu da?

che-deal said...

che-deal said and also komen..

tukang tulis dapat keje apa?
lepas ni mmg tak de masa la kot update blog..
dah bekerja memang susah la nak cr masa update blog dan semestinya pergi cameron lagi sekali..
good luck for the new (first job) after graduation..
keje rajin2 n semangat..
suasana keje amat lain dgn waktu stadi dulu..
kerja ni 33% apply apa kita belajar waktu stadi, and the rest..kena belajar lg...
kengkadang ada yg tak apply langsung..(talking from pengalaman)..

tuKang tuLis said...

nora...
tulaa,
slalu jgk rse cmtu..bla pikir2 mmg takut klau2 de yg bersarang dlm diam kat peparu ni...
sbb slalunya pnykt2 cam barah peparu n COPD ni syp2 je...bla da stage crtcal br nmpak...
tapi mebe perasaan je...
asalkan kt maintain helthy lifestyle i'allah ok kut...=)

tuKang tuLis said...

mRFadlah...
xde nye ilang...
cm situasi & rasa hati yg x mngizinkan tuk apdet...
tx yuk sbb x jemu lawat page nih...=)

tuKang tuLis said...

che-deal...
dpt kije swasta je..
bjanggut nk tggu gomen nye kije..hehe
amik yg mne dpt je laa..=)

tula,
neves jgk ni nak stat n takut x dpt adapt keadaan baru nati...
arapnye ade la ms tuk apdet page ksayangan ngn g jejalan lagik cm dulu...hehe

che-deal ni mmg pkar statistik ek?
siap leh bg exact % lagik tuh..=p

pape pun,
mekaseh yuk tuk kata2 smgt tuh...
hope tuKang tuLis cpt la dpt blaja n adapt suasana baru nati...
rjin2 la curah pngalaman yuk! =)