Saturday, February 7, 2009

vaCancy: tuKang keJar Kucen2...

Assaalamualaikum...:sweet_18:

short entry kali ni..sbenarnye dah lme nk wat entry ttg haiwan ksayangan Rasullullah ni...bukanlah tuKang tuLis ni pencinta kucen pun..tp skang kes ni di blok H da smpai tahap kritikal dan xbleh nk dibiarkan lagi...nak mintak tolong sgt2 pd pihak yg berkenaan...tolong lakukan sesuatu...ni gamba da lme dulu...si kucen puteh ngan femili...
tolong selamatkan kucen2 terbiar di blok H ni...setakat ni, ade kucen da dijangkiti penyakit akibat slalu minum air dr toilet dan mgkin dah keracunan akibat mnyelongkar smpah dan minum air sabun basuhan di bilik basuh...pastu keadaan blok yg da kotor sbb si kucen2 ni da byk sgt membuang kat aras ni..sampai de yg da saket...nak kawal pun da xbleh...sbb populasi si kucen ni da makin byk...
ni si kucen puteh tadi..salah sekor yg da sgt tenat...bulu die da kne najis sndri sbb ms die nazak die da cirit birit dgn sangat teruk..siang td kucen ni da sgt nazak dan tercirit2 mcm da tggal nyawa2 ikan...tup2 mlm ni die bleh sehat sket...tp ble g toilet balik td, die da sgt nazak...cube tgok gamba ni..nak minum pun da x larat da...pastu da menggigil2..cian sgt.:puteh_11:huhu..die da x larat nk minum pun...isk333...kalau nk wat gotong royong tgkap kucen ni pun xpe..pekate kwn2, kite rmai2 tgkap..ni td da search kat tenet, de satu Pusat Perlindungan Haiwan @ Society for the Prevention of Cruelty to Animals(SPCA) kat Ampang...kalau susa sgt, kite tgkp rrmai, pastuh kite anta je kat cni..da lme sgt da kite tggu tindakan...ape yg dperlukan adalah transport n tuKang keJar kucen je...

Jalan Kolam Air, Ampang Jaya
6800 Ampang, Selangor
Tel: 03-42565312, 42535179
Fax: 03-42528382
Email: spca@streamyx.com
(dibuka setiap hari: 9am - 4pm)

nota bawah: sbelum ade kucen2 yg mati dsebabkan kite yg lmbt wat tindakan, baek kite bertindak cpt...nati kt jgk akan rse bersalah yg amat pd si kucen2 ni...tlong respon ye kawan2!

:puteh_6:

3 comments:

mYshah said...

wah seryes ek? bgus333
sila2 truskan usaha. shah support dr blakang je la. nak tlg jadi tukang tangkap kucing mcm payah je, heeehe

Hariq-Sha said...

huhuhu...hari tuh last meeting helmi yazid aka jaksa kebajikan ckp pasal tngkap kucen2 nh akan berlaku dlm ms terdekat...ktorg jaksa2 laen pon dh bising dh..

tp setakat nh cm tak bergerak jer lagi...sebok kot...takpe...ain akan utarakan sekali lagi!

tuKang tuLis said...

Shah:i'allah,kne wat jgk dlm ms tdekat.tp kne tgok jgk tnaga keje nye..tp seyesly mmg km da x tahan ngn msalah ni...kitikal state da neh..huhu

Aen: xde laa aen...not my intention tuk blame mne2 pehak.aka paham jaxa sgt bz kblkngan ni..juz mtak perhatian jek...sbbb mmg dr awal last sem pun bende ni...da tlanjur aen nk masok meting nati, tlong suggestkan tempat tuk hantaq kucen2 tu ek...dengaqnye sbb yg mlmbatkan tndakan jaxa sbb dorg tataw katne nk letakkan kucen2 ni...huhu