Friday, February 20, 2009

kuatKan tuKang tuLis ya Allah...amin

Assalamualaikum!!!
:puteh_4:
tengah bepinau otak dan mate wat writing sci paper yg dateline nye adalah ari ni (20 Feb) tuKang tuLis terasa gatai tgn nk bukak page PoL ni, pastu ternampak kalendar Hijriah kat belah kanan pagey ni...mcm de rase sumtin...ummm...ape ek???
:puteh_10:
huh,
rupenye2 date Hijriah ari ni adalah 25 Safar 1430 Hijriah...
jadi, pe kena mengenanya ngn tuKang tuLis ek???
hoho!! sebenanye baru tuKang tuLis sedar yang kalau ikutkan Hijriah, tuKang tuLis dilahirkan tanggal 11.25 malam pada 24 Safar 1407 Hijriah...jadi, kirenye tuKang tuLis da berumur 23 tahun n satu hari la kan?huhu
aduyai, da telepas da nk celebrate bufday yg ke 23 tahun berdasarkan kalendar Hijriah laa..
dan333 yang plg sentap adalah tuKang tuLis da masuk arena 23 tahun!!! arggghh...mne bleh jdik cmni...hoho (x bley trime kenyataan)...hehe
tapi cmne pun, dalam kalendar masihi, tukang tuLis maseh lagi 22 tahun okeh...hehe:puteh_1:

tuKang tuLis harapkan usia yg tuKang tuLis jalani selama 23 tahun selama ini tidak sia2 bila dipersoalkan oleh-Nya di hari pembalasan kelak...dan dalam tahun2 mendatang tuKang tuLis berharap dapat menjadi seorang yang berguna kepada seseorang dan semua orang di dalam hidup yang singkat ini... :puteh_12:

jadi, kalau rase tataw date bufday korg dalam Hijriah, jum2 check it out:
http://www.paulsadowski.org/BirthData.asp

pstt: dgn pesanan, abaikan ramalan ttg hari lahir anda tu okeh...sbb Allah melarang umatnya tuk meramal nasib dan perkara yg sewaktu dengannya...

okeh..
sambung balik writing..

monolog: bestnye kalo de cheer leader naekkan smgt skang neh..huhu:puteh_25:..masalh plg kitikal tgh berlaku skrg...reagen test kit x cukup...dan setelah mencari di merata lab FSKB dan HUKM,mmg kompem x de stok...td baru tempah balik..dan jangkaan smpai dlm 2-3 mggu plg awal...dan333 date present hasil dlm pertengahan Mac nati... tuKang tuLis masih cuba menenangkan diri dari bersedih mengenangkannya...kalau nk layan sedey, smpai bile paper ni nak siap...huhu...masalah2...harap tuKang baCa semua doakan segalanya berjalan lancar yea...dan333 Allah kuatkanlah Khairani Abd. Rahman ini ya..aminn
:puteh_11:
aduii...entry sedey plak jadinye....ampun yaa...tsktsk..


5 comments:

Me, Mrs Taj said...

bestnya calendar tuh..nk cilok leh?

tuKang tuLis said...

amik2...tuKang tuLis pon amik dr page sumone..bbape ari lpas..lupe plak sape..

masita said...

Hi...Utk penggemar tudung bawal 1, cuba tgk web ni http://www.masitatrading.com
atau
http://tudungbawal1-mtc.blogspot.com

mYshah said...

salam khai.... aduhai... maap la xbukak page ni awal2.. xtahu...
aish...bencinye xdpt menghulurkan bantuan kat kawan2 yg tgh bersedih :(

da siap ke sci paper tu? harap2 ok la ye...

epul said...

caiyok kak khai!!!!
hahaha