Wednesday, November 25, 2009

len kali jgn makan semut...^^


Salam!!!
:puteh_19:
maap la entri sblm ni terpaksa didelete atas sbb agk sensitip & mlas nk jdikan kngn pun kat page neh...
jiwang sgt...x kne pulak dgn jiwa...hahaha (mse tulih x hengat...pastu br la nk delete kan..)

so, ari tuh pgi Dept Stndard M'sia (DSM) kat Cyberjaya...
:puteh_4:
pheww...mmg laaa...tuKang tuLis sesat sengsorg dlm Cyberjaya tuh...
ms tgh sesat tuh mmg mnyumpah2 dlm ati sbb x g print map dr google map...
bajet mcm bleh engat la kan...tulah telan semut lagi bebanyak...huhuk

tapi kire oke la...sesat dlm cyberjaya tuh...bleh wat u-turn bepuluh kali pun xpe...
x jem kut...siap leh drift lagik...haha..drift ker?
so pas sesat barat, baru la jumpe bangunan Century Square yg dmaksudkan tu...
rupe2nye x la jauh benau dr entrance cyberjaya pun...
masuk2, trus jumpa simpang...trus je masuk kiri...ciss...
xpe la...thinx positip...at least bleh gak cuci mata tgok cyberjaya yg x penah tuKang tuLis jejak pon slame neh...huhu
tapi pelik laa...nape mcm sunyi sepi jek...name cyberjaya...punye la canggih...
tapi jadinye mcm pojek gajah puteh...ade la bbrape kerat je bangunan kat situ...
tuKang tuLis pelik smpai ter'tanya kat pak guard kat situ...

tT: pacik, mmg slalunye sunyi sepi ke kat cni?
pak guard: ye laa...ni oke lagik. kalo wekend mmg la xde org...
tT: ooo...ish2..rugi2...
:puteh_22:
pastu satu lagi yg tuKang tuLis x puas ati, design bangunan kat situ..
punyela memusing dibuatnye smata2 nama blok hanya dipaparkan kat main entrance blok je...
ctohnye kalo tuKang tuLis nk g blok C, kne menapak ke ground floor setiap blok tuk g keluar pintu main entrance nye smata2 nak tgok nm blok...logik x? aduii...
last2 tu yg terpaksa tanya pak guard kat ats tuh...x masuk lagi part nak carik parking, nak bayar parking...kirenye design bangunan lgsung x user friendly lah.dr segi signage..myb dorg x expect outsider tuk dtg slalu...tapi kan ke de gov. dept kat dlm tu...peliss la....

nseb bek tT betolak kul 2 lbh petang jumaat tu dr opis.
so mcm sesat sejam kat atas jln n dlm bngunan, smpai2 pun opis x tutup lg...so, da bejaya jumpa DSM tu...alhamdulillah bejaya la jugak submit aplication forms ngn segala mnde alah yg diperlukan n dptla discuss cket2 ngn org DSM tuh...kirenye plg lewat pun early nex yer dpt accreditation...kalo sume bjalan lancar lah...insyaallah...

so d ptg jumaat, tanpa menoleh ke blkng lagik, tT terus shoot balik kg la....
my recent hobby for weekend lately...jum rempit jum...muahaha..
:puteh_13:

4 comments:

joegrimjow said...

xrety nek moto
camne??

ku pon pernah delete entry
huhu

*ayu the sun* said...

but nice jugak la sesat barat kan? dapat satu entry.
hehee..
:)

semoga segalanya lancar. amin..

tuKang tuLis said...

@joegrimjow

eyh..silap2...bkn 'rempit' tu
jum drift jum...=p

emm..mebe sume blogger penah wat kut kan? consider normal je la ek...huhu

tuKang tuLis said...

@ayu the sun

hehe..betui333
bguihnye k.ayu sgt positip ^^

tengs a lot kak!
aka jgk...hepi sllu =)