Sunday, July 12, 2009

dunia baru, umah baru, baby baru...hehe

Assalamualaikum!!!
:sweet_23:
Currently tuKang tuLis living in an ordinary life as a pekerja berdedikasi...huhu
feels like its never end story with same routine everyday since tuKang tuLis start keje 1st June lepas...
:sweet_22:
pegi keje pepagi, balik keje da malam...kat opis da x sempat nak buat ape
hari2 mengadap muka aunty bos ku itu...ape suruhan aunty tu tuKang tuLis ikotkan aje la... da name nye pun budak baru nak bertatih dalam industri neh...
yang untungnye tuKang tuLis gak nati...selagi bleh bertahan ku tahankan aje ye x? huhu

latest apdet adelah tuKang tuLis baru pindah bilik sewa kat Ara Damansara ahad lepas...genap ari nih kire da seminggu la tuKang tuLis duk cni...setelah sebulan tuKang tuLis duk menumpang kat umah cousin, at last jumpe jugak umah sewa yang berkenan di hati dan di poket...hehe...
kat umah ni da ade sorg n her baby yg sangt cumilll...kecik benau lagi...baru 1 bulan setengah..
jadiknye tuKang tuLis da otomatik jadik baby sitter x bergaji...tapi tu pun wekend camni je la, mase wekdays balik2 baby Damia neh dah pun tido...tuk ngn nenek si Damia ni pon rajen datang jenguk bdk kecik neh...yela, risau dorg ngan si mama Damia ni pon blaja lagik..kesian gak tuKang tuLis tengok, sesape pon bleh melepek kepenatan nak jaga sengsorg...hubby die dengarnye tgh belayar skang ni...wallahualam la plak bile nk balik...
tepikir gak tuKang tuLis, hubby die neh x rendu ker pade anak kecik yg cumil neh ngn wife die neh...lelaki oh lelaki....
:puteh_22:

okeh, kembali pada tajuk asal...
da lebih kurang sebulan lbh tuKang tuLis keje neh,
banyak jugak benda yg sangat2 baru tuKang tuLis blaja...
jumpe rmai gler org baru,
blaja cne nk adapt ngn orang itu, orang ini...kalo perangai org ni cmni, cane nak handle...
environment kat opis neh byk sgt konfliknyer,
dahla konflik sesama big boss, pastu sesama department lagik, pastuh sesama kawan seopis pun nak bertelagah...sume pun pakat mengata belakang...
haish, bila la nak maju kalo cmnih...
tapi wat mase nih tuKang tuLis amik pendekatan bebaek je la ngn sume org...tapi kalau nk terlalu rapat tu x la...ade la hadnye...
ni kate2 nasehat aunty boss itu la...
awal2 lagik beliau da kasik nasihat pjg lebor pasal do's n don't kat opis nih...
acteli bagus aunty boss ku ini wlpon kuat mmbebel...huhu
yela dia jugak la yg intebiu tuKang tuLis ritu, dengar2 dr akak HR, die jugak yg beria nak intebiu tuKang tuLis eventho tuKang tuLis ni fresh grad...tapi post nih tuk yg xperience...so, tuKang tuLis mmg byk2 kene mmbalas jasa n buktikan her expectation dr tuKang tuLis tu betul..huhu
:puteh_6:
pastuh tuKang tuLis nak mintak maap sebab suda nak dekat sebulan blog ni bersawang...
bukan ape, tuKang tuLis da terjebak jadik member editorial e-blog company...
sbbnye terjebak adlh sbb aunty boss tuKang tuLis jadik cief editor...tula x pasal2 kne juin skli...
hujung June lepas baru launch blog neh...
result die alhamdulillah la...
bleh gak la dibanggakan...dapat compliments dr big boss..
hehe..
:puteh_13:
smpi cni dulu laa...
nati tuKang tuLis citer pasal wokshop yg baru bis Jumaat lepas ek...
skang tuKang tuLis kempunan nk tgok Ice Age...huhu
de sape kengkawan nak tgok same???
jum333..

SalaM!!!

4 comments:

[z@ck] said...

mana lagi best?
keje ofis ke..jd babysitter?
hahaha

tuKang tuLis said...

erkk?
dua2 best...
tapi kalo baby sitter part time cmni bleh la...
x larat kut kalo full time...hehe

Hariq-Sha said...

kak khai!!! jum tgk ice age jum!! tgk yg 3d nye jum~~ :D

tuKang tuLis said...

nak tgok biler???
jum333...kat times ek? ke kat klcc?
hehe...
tapi...akak xde selasa smpai jumaat..
outstation la sayang...huhu =(